Lessen

Paarden Rechtrichten biedt u lessen in rechtrichten en de Academische Rijkunst. Dit is mogelijk met een onbeleerd of beleerd paard. Met een paard met fysieke en/of psychische spanning. Voor warmbloeden, koudbloeden of volbloeden. Voor ruiters die in harmonie met hun paard willen omgaan. Voor ruiters die recreatief willen rijden of juist willen presteren. Voor ruiters die de tijd en rust willen nemen om hun paard correct op te leiden.

Paard in training

Wilt u uw paard laten trainen, zodat ú weer van uw paard kunt leren? Of heeft u een paard dat om medische redenen speciaal getraind moet worden? Óf heeft u de tijd niet om te trainen, maar wilt u wel dat uw paard in training blijft? Dan is er de mogelijkheid om uw paard door Paarden Rechtrichten te laten trainen. Voor het bespreken van de mogelijkheden kunt u contact opnemen.

Privé les

Het is ook mogelijk om privé les te krijgen. Lessen vinden plaats op eigen locatie in Rekken en bij slecht weer kan uitgeweken worden naar een binnenbak in de buurt. Ook is het mogelijk in de buurt van Haaksbergen- Enschede- Hengelo privé les aan huis te krijgen.


De lessen worden (indien gewenst) in drie delen opgebouwd.

\"\\"longeren\\"\"Longeren: is voor ieder paard een goede warming up. Hij leert in de correcte buiging en op eigen benen te lopen, wat vooral voor jonge en/of onbespierde paarden erg belangrijk is. Het paard moet zijn buikspieren aanspannen, niet op zijn binnenschouder vallen, zijn bovenlijn lang maken en met zijn binnenachterbeen onder de massa treden. Zonder dat er iemand op hem zit, die hem hier constant aan helpt herinneren. Dit vergt een behoorlijke zelfhouding van het paard.

\"\\"werken\"Werken aan de hand: is om de spieren van het paard te trainen, zonder het gewicht van de ruiter op zijn rug. Voor ruiter en paard is het makkelijker om een nieuwe oefening eerst aan de hand te leren  en vervolgens onder het zadel. Als je ernaast loopt kun je precies zien hoe hij zijn benen plaatst en eventueel direct corrigeren. Je kunt zien en voelen welke spieren het paard aanspant en wanneer het de juiste vorm aanneemt. Als je de nieuwe oefening vervolgens onder het zadel probeert, snapt het paard al snel de bedoeling, weet welke spieren hij moet gebruiken en heeft de ruiter een innerlijk beeld van hoe de oefening eruit zou moeten zien. Hierdoor zal het aanleren van nieuwe oefeningen onder het zadel soepeler verlopen.

\"\\"rijden\\"\"Rijden: door de oefeningen al rijdend te doen, wordt er meer verlangd van het ruitergevoel. De ruiter moet gaan voelen wat de achterbenen en spieren van het paard doen. En het paard moet leren om alle oefeningen correct uit te voeren met het gewicht van de ruiter erop.

 
 
 

 
\"\\"lange\"Het doel: een paard dat zichzelf op de juiste manier draagt. Het bekken is gekanteld en het borstbeen wordt gelift, waardoor het paard als het ware gaat zitten. Hierdoor kan het achterbeen onder het zwaartepunt van slingeren. Het paard spant zijn buikspieren aan, waardoor deze de rug lang kan maken.Op deze manier kan het paard de ruiter langdurig zonder lichamelijke overbelasting dragen.